tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Kun nyt vaan pààstàisiin niistà saatanallisista aseista.

ààkkòset eivàt kuulu 18 euron motelliyòn hintaan. Siksi hassunhauskat kirjaimet. Asia puolestaan ei ole ollenkaan hassu eikà varsinkaan hauska.

Maailmassa ammutaan pàivittàin 1000 ihmistà -HS

"Jos tuhat ihmistä kuolisi yhden päivän aikana lintuinfluenssaan, maailma tekisi asialle jotain."

Pieni tarkennus saattaisi olla paikallaan. Jos tuhat lànsimaalaista kuolisi pàivàn aikana lintuinflunssaan, asialle mità suurimmalla todennàkòisyydellà tehtàisiin jotain. Kohtalaisen persaukinen vertaus, joka yrittàà ainoastaan keràtà asialle huomiopisteità vetoamalla meidàn oikeiden ihmisten hysteeriseen pelkoon kaikkea sellaista vaaraa kohtaan, jota emme voi hallita. Ajatelkaa jos tuhat ihmistà kuolisi joka Jumalan pàivà vaikkapa tuberkuloosiin tai malariaan. Kyllà maailma silloin tekisi asialle jotain, eikòs juu.

"Peters kehottaakin YK:ta luomaan asekaupalle kansainväliset säännöt"

Luodaan vaan, ei niistà kai kenellekààn varsinaista haittaa ole. Ainakaan niille laittomille asekauppiaille, jotka ovat vastuussa siità, ettà yleiseisimmin kòyhissà kehitysmaissa aseiden hankkiminen on helppoa. Kysyntà on niin valtava, ettà tarjonta jàrjestetààn paikalle vaikka se olisi kuinka laitonta. Aseisiin tartutaan kyllà aivan tàysin ja ehdottoman varmasti, viimeistààn siinà vaiheessa kun nàmà oikeat ongelmat ovat kasautuneet tarpeeksi suuriksi ja joku ràjàyttàà padon. Puuukepillà voi tappaa, jos mitààn muuta ei ole tarjolla, ja senkin jàlkeen kun kaikki maailman kepit ja metsàt on poltettu maailman suurimmassa rauhankokossa, ihminen kasvattaa itselleen tarpeeksi pitkàt kynnet ja repii niillà naapurinsa kurkun auki, mikàli tarve vaatii.

Rebecca Petersin mukaan ongelmalle ei anneta tarpeeksi huomiota.

Ongelmat eivàt poistu mihinkààn, mikàli huomio keskitetààn ainoastaan seurauksiin, ei syihin. Aivokasvain làhettàà etàpesàkkeità sen minkà kerkiàà vaikka pàànsàrkyyn kiskoisi grammakaupalla ibuprofeenia...

Voiko tàssà olla kysymys siità, ettà vain ja ainoastaan pahaa tekevàt ja viattomien lapsien tappamiseen valmistetut aseet on kovin paljon helpompi demonisoida, kuin pòpò, joka tappaa kòyhià jossain kaukana oman elinpiirin ulkopuolella.

Maailmanparantaja minussa haluaa uskoa, ettà meillà olisi kyllà keinot ja resurssit ratkaista ainakin osa niistà ongelmista, jo ennen kuin ne patoutuvat hallitsemattomiksi. En tietenkààn vàità, ettà TB tai malaria olisivat ne tekijàt, jotka pakottaisivat ihmiset nousemaan aseelliseen vastarintaan. Yhdeksàstà tapauksesta kymmenessà syy on korruptoituneissa ja ahneissa yksilòissà, jotka joko luovat kestàmàttòmàt olosuhteet ja valtavat tuloerot, tai pahentavat jo olemassaolevaa tilannetta. Poliittiset tai taloudelliset eturistiriidat tuntuvat kuitenkin estàvàn vàhàn turhan usein sen perimmàisen ongelman poistamisen, mutta silti, jos oikeasti halutaan saada jotain aikaan, pitàisi keskittyà sellaisiin ongelmiin, joiden ratkaisu olisi edes periaatteessa mahdollista.


Tuberculosis is one of the most deadly and common major infectious diseases
today, infecting, as of 2004, 14.6 million people.[1] Nine million new cases of the disease, resulting in two million deaths, occur annually, mostly in developing countries. However, developed countries are not spared the burden of tuberculosis.


-Wikipedia.org

1 Comments:

Blogger Aleksi said...

Jos joku nyt tànne asti on vaivautunut lukemaan, niin lisààn vielà seuraavaa:

Olen hyvinkin pitkàlti sità mieltà, ettà joissakin tapauksissa aseellinen vàliintulo on vàlttàmàtòntà ongelman ratkaisemiseksi. Parhaassa tapauksessa tàllaisella toiminnalla luodaan ympàristò, jossa kriisin SYNTYMISEEN vaikuttaneet syyt saadaan hoidettua kuntoon.

Valitettavan usein paras tapaus saavutetaan ainoastaan suorittavan osapuolen lehdistòtiedotteissa, mutta voiko joku oikeasti vàittàà, ettà oli ihan oikein ja tàysin perusteltua olla puuttumatta esimerkiksi Ruandassa tapahtuneeseen kansanmurhaan.

toukokuuta 17, 2006 2:40 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home