lauantaina, toukokuuta 06, 2006

Hyvää työtä.

Olihan siitä nuorten keskuudessa tehtävästä asennekasvatuksesta puhetta aiemminkin. Törmäsin serbikylässä albaanimieheen, joka aloitteli kyseisen kylän sekä läheisen alpokylän välille pienimuotoista yhteistyöprojektia. Tarkoituksena on järjestää järjellistä tekemistä kylien runsaalle nuorisolle ja siinä samalla lähentää etnisyyksiä urheilun avulla.

On käynyt kyllä mielessä itselläkin. En ole vaan saanut aikaiseksi. Ei varsinaisesti kuulu toimenkuvaan, mutta juuri tämänlainen duuni on kuitenkin maakunnan tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tällä asennekasvatuksella on onnistuessaan aivan valtava merkitys. Aseidenvastainen sanahelinä ei muuta mitään, mutta jos nuorisoon saataisiin istutettua edes ajatus siitä, että toisen etnisyyden edustajat eivät ole ihmisinä yhtään itseä kummempia, ehkä niitä aseita ei välttämättä tulisi käytettyä ihan niin herkästi.

Eipä kai tässä palveluksen vaiheessa voi enää mitään muuta, kuin toivoa sydämensä pohjasta, että projekti ottaa tuulta alleen ja että nuoriso osaisi katsoa maailmaa sen kautta vähän avoimemmin.

Mitenkään aiheeseen liittymätön päivän ajatus: Siitepölyallergia maksimoi krapulan kurjuuden.