perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Juoskaa läskit, juoskaa

Selkiönomainen seikka A) Koulukyyti ei välttämättä tule hakemaan aivan kotiovelta. Isä ei välttämättä heitä poikaa autolla futistreeneihin, vaikka areena sijaitsisikin useamman kilometrin päässä. Bensaan ei ole oikein varaa, joten käveleminen on liikkumiskeinona oikeinkin hyvä vaihtoehto. Julkista liikennettä ei käytännöllisesti katsoen ole.

Selkiönomainen seikka B) Maakunnassa ei ole ainoatakaan McDonaldsia. (Pari burger-kingiä löytyy, mutta niidenkään antimiin ei pääse käsiksi ilman KFOR:n ID-korttia.)

Selkiönomainen seikka C) Koulujen alkamis –ja loppumisaikaan kaduilla kuljeskelee pienimmässäkin kunnassa pitkälti kahdeksatta sataa iloisen oloista tyttöä ja poikaa, joista neljällä on yhteensä kuusitoista liikakiloa.

Tässä taannoin jutulle tullut paikallinen kysäisi, että mitä te olette oikein tehneet, kun melkein joka päivä leiriä ympäri juoksee useampi puuskuttava taistelija. Mistä teitä rangaistaan?



Tekisipä mieleni alkaa jeesustella oikein voimalla länsimaisen yhteiskunnan paniikinomaisesta kiireellisyyden ihannoinnista ja sen vaikutuksista niin fyysiseen, kuin henkiseenkin terveyteen, mutta minusta on alkanut tuntua viime aikoina kovasti siltä, että olen jo ylittänyt moralisointikiintiöni tämän blogin osalta.

Ihan noin ajatuksena kuitenkin; onko halvan öljyn loppuminen sittenkään pelkästään huono asia? Kun asiaa oikein ajattelee, mitä hyvää se on meille koskaan antanut? Neljälle lihavalle miehelle yhteensä kuusitoista miljardia dollaria ehkä, mutta entä meille muille. Selkiönomaiseksi seikaksi D) on kuitenkin pikkuhiljaa nousemassa, ettemme voi jatkaa utopian ylläpitoa kovinkaan kauaa. Voisi kai siis yhtä hyvin alkaa asennoitumaan muutokseen ja valmistautumaan siihen ainakin henkisesti. Fyysinen puoli tulee sitten pakon edessä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuohon 'ei yhtää McDonaldsia' on pakko kommentoida että jossain päin Kosovoa muistan ohiajaessani nähneeni ravintelin, jonka edessä oli kyltti McDonalds - kultaiset kaaret ja kaikki.. Siihen en ota kantaa, oliko kyseinen ravinteli minkään maailmanlaajuisen ketjun jäsen tai muuta mutta kuitenkin..

maaliskuuta 22, 2006 9:20 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Täytyy tarkistaa lähteet. Jos näin tosiaan on, väitän kuitenkin raflan kuuluvan samaan ketjuun, joka myy Mokia -värikuoria.

Ethän sekoita Skopjeen?

maaliskuuta 23, 2006 11:29 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home