torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Goles

Alfa-komppanian vastuualuetta hallitsee maisemallisesti Kosovon keskustasangon ainoa kunnollinen vuoriyritelmä, Goles. Hiukkasen yli kilometrin korkeuteen merenpinnasta nouseva kukkula tarjosi ennen sotaa ja vielä hetkellisesti sodan aikanakin toimitilat Serbian television linkkiasemalle, mutta myös sen armeijan viestikeskukselle. Molemmat pommitettiin kivimurskaksi sillä seurauksella, että kukkulan rinteitä ei ole tähän päivään mennessäkään saatu raivattua täysin turvallisiksi, koska merkittävä osa itsetuhomekanismilla varustetuista tytärammuksista ei sitten kuitenkaan räjähtänytkään.

Pristinan lentokenttä on rakennettu aivan kukkulan kupeeseen. Jossain määrin nokkelasti sen vanha kiitorata starttaa melkeinpä suoraan Golesin kylkeen louhitusta luolastosta, joten massiivisten pommitusten jälkeenkin, kentältä nousi kymmeniä täysin toimintakuntoisia hävittäjiä kun Serbia lopulta suostui vetämään asevoimansa pois Kosovosta.

Maisemat kukkulalta poikkeuksen hyvän näkyvyyden aikaan. Kuvat kahdelta eri reissulta







Montako peltikattoa löysit RHK? :) Heh

Nämä maisemat eivät ole aivan sitä ominaisinta Kosovoa. Meidän vastuualueemme painottuu lähinnä vain tälle häkellyttävän tasaiselle keskustasangolle. Keskimääräiset korkeuserot ovat kuitenkin jotain aivan muuta, kun lähdetään tutustumaan maakunnan muihin osiin.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

No mutta eipä ole tässä maisemassa silti valittamista.

huhtikuuta 06, 2006 10:38 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Riippuu vertailukohdista. Vuoristossa ajellessa fiilis on niin kokonaisvaltaisesti voimakkaampi, että kyllä tämä paikallinen pohjanmaa aika laimealta siihen verrattuna tuntuu.

huhtikuuta 07, 2006 12:04 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kaunis paikka toi Goles. siinä lentokentän vieressä olleessa leirissä tuli vietettyä aikaa sen lyhyen olemassaolon aikana. Suosittelen alamäkiajoa Golesin tietä alas, on mukavaa. siis polkupyörällä

huhtikuuta 17, 2006 2:31 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home