sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Poliisivaltio kysymysmerkki

Kävin parin kaverin kanssa tuossa loppuviikosta kuvaamassa Tampereen EU-kokouksen toteutusta ja järjestelyjä. Pyörittyämme aikamme äärimmäisen uhkaavien järjestelmäkameroidemme kanssa eristetyn Pakkahuoneen kulmilla odottelemassa jatkoille saapuvaa kokousjoukkoa, tulivat ottamaan tietomme ylös.

Sinänsä jännää joutua tiedustelun toiselle puolelle. Viime vuoden aikana tuli kerättyä omiin muistiinpanoihin ja partioraportteihin ihmisten yhteystietoja jokseenkin monta kertaa, usein vähän vähäisemmilläkin perusteilla.

Ei voi sanoa, että olisin tuntenut yksityisyyttäni loukatun tai vapauttani rajoitetun. Tahdon edelleen luottaa siihen, että koneisto, jolla Suomessa on väkivaltamonopoli toimii sille asetettujen sääntöjen mukaisesti ja tekee työnsä siten, että työstä ei aiheudu tarpeetonta haittaa sivullisille.

Arvostan poliisin tekemää työtä kuitenkin ennen kaikkea siksi, että tiedän miltä näyttää yhteiskunta, jonka järjestyksestä vastaava instanssi tekee työnsä aika tuskaisen paljon ammattitaidottomammin, kuin suomalainen vastineensa.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Jospa virkavallan edustajia epäilytti uhkaavan näköisen järjestelmäkameran lisäksi se väärinpäin oleva tukikäsi.. ;)

syyskuuta 25, 2006 7:59 ip.  
Blogger Aleksi said...

Ei se enää ollut väärinpäin. Pitää oppia virheistä. :)

syyskuuta 26, 2006 10:01 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

mä näin susta jotain kamera-unta, ku olin lukenu näitä blogi-juttuja, hitsi ku en muista sitä... jossain Tampereella ehkä heiluit, tuun ihan epätoivoseks, ku koitan miettiä, mitä siihen liittyi..

syyskuuta 28, 2006 9:15 ip.  
Blogger Aleksi said...

Vielä joskus kehittävät sen nauhurin, joka muuttaa sekavat aivoimpulssit kuvaksi ja ääneksi, sekä samalla tallentaa ne vieressä hurisevan koneen kovalevylle. Voisi aamulla kerrata, mitä alitajunnalla on ollut sanottavana.

Ei tarvitsisi muistella.

Hrrr. Pelottava ajatus.

lokakuuta 01, 2006 3:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home