torstaina, lokakuuta 12, 2006

No niin

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kävi muuten melkein ekana tuo mahdollisuus ja jopa sen todennäköisyys mielessä noita uutisia lukiessa.

Juuri tästä syystä pisti oikein vastaansanomattomasti vituttamaan se ampuma-asekoulutuksen taso(ttomuus) ja puute. En minä tuolla mitään tilanteita odottanut (vaikka pari kertaa ase muistutti läsnäolostaan sähköiskun lailla säväyttäneen ajatuksen muodossa), mutta jos niitä aseita kerta kannetaan, voisi myös opetella niiden käytön kunnolla. Jos siellä "ei kuitenkaan mitään tapahdu", minkä takia niitä edes kannetaan?

Tappavia koristeita ne olivat, osana univormua kuin merkkilaukku pariisittaren kainalossa. Ja jonkinlainen asenteen ja vireystilan mittari aina luotiloukuilla. Kuulovaurio oli huolistani pienempi luotiloukkuun ampumisen mahdollisuutta pohtiessani, koska ei sitä häpeän määrää olisi joukkueen virallinen asehullu voinut kestää.

marraskuuta 12, 2006 8:30 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

En oikein jaksa uskoa, että Afganistanissa palvelevista kovinkaan moni edustaisi tuota "ei siellä mitn tapahdu" joukkiota. Samoin on aika vaikea verrata ilman kovin kummoista faktatietoa Kosovossa palvelleiden ampumakoulutusta afganistanin vastaavaan. Eihän tämä tietystikään kovin mairittelevaa kuvaa siitä anna.

Tässä tapauksessa pistin merkille enemmänkin sen, miten keskustelu käännettiin täysin suomalaisten varusteiden puuttellisuuteen. Saattaahan kamoissa hyvinkin olla parantamisen varaa, mutta olisikohan uudenmallinen taisteluliivi (ei siis luotiliivi) auttanut tilanteessa hiukkaakaan... Ei ehkä se kaikkein ratkaisevin tekijä.

marraskuuta 15, 2006 4:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home