keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Talossa ja puutarhassa

"Etelä-Korean asevoimat on puolestaan kertonut tarkistavansa valmiuttaan ydinsotaan."
-yle
Checklist:

1) Vähintään kaksi litraa minimissään 21-vuotiasta viskiä
2) Lempilevy stereoissa
3) Hirmu vahvaa aurinkorasvaa ja polarisoivat aurinkolasit.

Ylivoimaisesti suurin kysymys on kuitenkin edelleen; miksi.

Onhan tässä pakko olla kyse ainakin jollain tasolla siitä, että oman kunnan alueelta, ison järven yli hiukan itään päin pesii äkäinen ampiaisparvi, joka tuntuu etenevän muiden kuntalaisten huolestuksesta ja paheksunnasta välittämättä sinne mihin haluaa. Pitää hankkia karkotetta.

Sinänsä ikävää priorisointia, sillä Raid on vähän saatanan kallista ja syödäkin pitäisi.

Samaan aikaan Ruotsissa: tuoreen hallituksen ministereistä yksi ei ole maksanut tv-lupaansa 16 vuoteen ja toinen on maksanut lapsenvahdille pimeästi.
-mtv3 kymmenen uutiset

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Lisäksi HS kertoo, että Ruotsin uusi ympäristöministeri on antanut vääriä tietoja tuloistaan valtiopäivien palkkatoimistolle jätettyään valtiopäivät vuonna 1998. Minne, oi minne tämä maailmamme onkaan menossa, kun tällaista voi tapahtua. Jag är uppskakad.


Checklist: 1) 2)x 3)
Vähän täytyy vielä täydentää.

lokakuuta 12, 2006 9:50 ap.  
Blogger Erastotenes Aleksandrialainen said...

Hauskaa tässä on, että varusteeksi ydinsotaan vaaditaan huippunykyaikaisia aseita. Oikeampi ratkaisu olisi kehittää organisaatiota. Ainoa ydinsotaan suunniteltu länsimainen sotilasorganisaatio on ollut jenkkien pentomic-divisioona 1950-luvulla. Siitä luovuttiin vähin äänin.

Ongelmana on siis se, että ydinsodassa johtamisyhteydet katkeavat EMP:n ja esikuntien tuhoutumisen takia. Tämän takia yksiköt olisi varustettava itsenäisiksi ja hajautettava laajalle alalle. Toisaalta tämä tekee tavanomaisesta sodasta vaikeaa. Suomessa asiaan ei ole koskaan tosissaan paneuduttu, ei myöskään muualla. Kylmän sodan molemmat osapuolet valmistautuivat käyttämään laajasti taktisia ydinaseita. Taistelujen alettua tappiot olisi kärsitty ja yksiköt korvattu uusilla, taaempaa tuoduilla joukoilla. Todellisuudessa uskoisin, että mitään suunnitelmallista sodankäyntiä ei olisi kyetty ensimmäisen tunnin jälkeen käymään. Taistelut olisivat laantuneet huollon pysähtymiseen. Sen jälkeen olisi ollut kerrassaan kammottava tilanne: Keski-Eurooppa, jossa on sekaisin muutaman eri maan sotilaita siviilien seassa selviytymässä ainakin 500 taktisen ydinaseen laskeumasta ja tuhoista.

Suomen strategiana tässä mylläkässä olisi ollut todennäköisesti viivyttää venäläisiä niin, ettei ydinsotaa käytäisi meidän maaperällämme. Ajan ohjesäännöt totesivat: "muutaman tunninkin viivytys kriisin puhkeamisessa voi olla merkittävä."

lokakuuta 12, 2006 1:24 ip.  
Blogger Aleksi said...

Ydinsotaan valmistautuminen kuulostaa vaan tuskaisen absurdilta noin yleensäkin. Ei herätä hirveästi luottamusta ihmiseen noin lajina, kun puhuttaessa "hyväksyttävistä tappioista" tarkoitetaan miljoonia.

Aika vaikea kuvitella tosiaan sellaista organisaatiota, joka pystyisi ensimmäisen ilmaräjäytyksen jälkeen minkäänlaiseen järjestelmälliseen toimintaan.

Lipsuu kuitenkin aiheesta.

Meanwhile:

Checklist 1)x 2)x 3)

lokakuuta 12, 2006 6:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home